Regio Alkmaar maakt deel uit van Noord-Holland Noord

Veel succesvolle innovaties en initiatieven komen uit Noord-Holland Noord. En dan hebben we het niet alleen over bedrijven als Incotec, ECN en AZ. Je ziet het ook terug bij kleinere ondernemingen en evenementen zoals het Indian Summer Festival, dat uitgroeit tot het meest duurzame festival van Nederland. Noord-Holland Noord beschikt over vijf volwassen bedrijfsclusters: agribussiness, energie, offshore, health en leisure. En dat is voor zo’n relatief kleine regio toch tamelijk uniek.

De verklaring kan gezocht worden in een aantal factoren. Fysieke ruimte voor ontwikkeling, bereikbaarheid (dichtbij Schiphol), een hoge kwaliteit van leven: betaalbaar wonen, strand, bos, polders, cultuurhistorie en de Amsterdamse metropool om de hoek. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen en fijn te wonen vind je hier in Noord-Holland Noord en dan met name in de Regio Alkmaar.

Maar er is nog iets dat dit succes verklaart, namelijk de mentaliteit van de mensen. Er wordt niet alleen hard gewerkt. Kenmerkend is de vindingrijkheid in combinatie met openheid, handelsgeest en daadkracht. We hebben de ambitie om slimmer, handiger te opereren dan concurrenten door ons te richten op praktische oplossingen die op de korte termijn tot resultaat leiden. Dat zit gewoon in onze genen.

Het is eigenlijk heel simpel. Alles waarom Nederland internationaal bekendstaat en waarvoor het gewaardeerd wordt, vind je terug in de Regio Alkmaar. We doen op alle fronten mee. Waar een kleine regio groot in kan zijn. En dat willen we de komende tijd meer uitdragen. Samen met de gemeenten, bedrijven, instellingen en met de bewoners van de regio. Het thema hierbij is: ‘Holland Boven Amsterdam’. Een thema dat iedereen kan gebruiken. Dat opvalt, uitdaagt en soms een glimlach oplevert.

Zoek bedrijventerreinen

Zoek op naam of gemeente


 

Zoek vastgoedaanbod

t/m
 
Uitgebreid zoeken
Initiatief van: Powered by:

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.